Megvan a motiváció a változáshoz, például motivációs ok lehet, hogy nagyon fáj a gyomrom, a hátam, a fejem, vagy nagyon szeretnénk sportos testalkatot. Ráguglizunk és percek alatt kanapé szakértőkké válunk, dől az információ. Ebből az áradatból, nem könnyű megszűrni mi lehet az igaz, és mi a hamis. Gyakran könnyű igent mondani arra, ami számomra fontosnak tűnik és nemet arra, ami károsnak. Olyan megoldást keresünk, hogy a kívánt változás minél gyorsabb és kényelmesebb legyen: mindenféle csodaszerek, csoda módszerek, csoda diéta. Aztán az eredmény, mivel könnyen jött, könnyen is megy. Ellenőrizhetetlenül bárki adhat bármilyen terméket, szolgáltatást. Különösen könnyen becsapdázódunk a sport, a szépségápolás és az egészség terén.

Az ilyen megtévesztő információk terjedésére ellen a Facebook, a Google és most már a Pinterest is aktívan küzd: a  Wall Street Journal-ban jelent meg a napokban, hogy a Pinterest blokkolja az oltásokkal és a rák gyógyításával kapcsolatos keresési találatokat, mert túlságosan sok lett a félrevezető tájékoztatás. A WHO egyenesen a TOP10 egészséget fenyegető veszély közé sorolta a védőoltás mentességet. Annyira elszaporodott az oltásellenes hazugság, hogy folyamatosan törnek ki olyan járványok, melyek évtizedekig nem bukkantak fel.

Nyilván a lehető legjobbat akarod magadnak, de nem kell mindent kapásból elhinni. Ha valami nincs rendben, akkor bizony tegyél meg mindent annak érdekében, hogy rendbe gyere! Okosan és tudatosan cselekedj. Kezelj minden új benyomást feltételekkel és keress bizonyítékot, kutatási eredményt, ami alátámasztja az igazságtartalmát.

A harmonikus életvitel igenis megvalósítható!

A mozgás erőt ad az élethez, tanulj megfigyelni önmagadra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =